Waarom

De eerste schooldag opschuiven omwille van het Offerfeest? Wel of geen hoofddoeken op de werkvloer? En wat met het onverdoofd slachten? Het zijn vragen die onze media in de greep houden, en ze zouden zo uit Onderworpen kunnen komen.

Vanaf eind april brengt NTGent samen met Action Zoo Humain de beruchte roman Onderworpen van Michel Houellebecq op de planken. De regie van de voorstelling is in handen van Johan Simons en Chokri Ben Chikha. Zij zijn van mening dat goed theater het publiek moet confronteren met actuele en scherpe morele vragen. Meer nog, het is volgens hen gevaarlijk om gevoelige thema’s dood te zwijgen.

Net daarom willen NTGent en Action Zoo Humaine liefhebbers van het boek en toeschouwers uit alle zalen waar de voorstelling speelt, de kans geven om hun meningen uit te wisselen. We nodigen iedereen aan om op deze site vrijuit te discussiëren over alle thema’s die in het boek en de voorstelling aan bod komen. Elke lezer leest het boek immers door zijn eigen unieke bril. Hoe leest u Onderworpen?

Wil u deelnemen aan de leesclub maar las u het boek nog niet? De Gentse boekhandel Paard van Troje lanceert naar aanleiding van onze leesclub een boekenactie: zowel Platform als Onderworpen zijn voor 10 euro te koop, op voorwaarde dat u de codewoorden uitspreekt: ‘ikleesonderworpen’.

Meer lezen over de voorstelling, speeldata en tickets? Lees alles op https://www.ntgent.be/nl/productie/onderworpen

Wil u weten welke andere activiteiten er nog gepland zijn rond de voorstelling? Lees het onder Wat nog meer.