p.122

“En vooral, de ware vijand van de moslims, die ze erger vrezen en haten dan wat ook, dat is niet het katholicisme: het is het secularisme, de laïciteit, het atheïstisch materialisme. (Onderworpen, p. 122)”

Discussie

 • Waarom zouden de moslims de katholieken van tegenwoordig vrezen? Kijk maar naar het Vlaamse onderwijs: alle moslimkinderen zijn welkom in katholieke scholen zonder dat ze van geloof moeten veranderen. Kijk maar naar de politiek: “Voor moslims is de CD&V de logische keuze”. We horen verhalen over Vlamingen (uit een katholiek nest) die zich bekeren tot de islam, maar verhalen over moslims die zich bekeren tot het katholicisme nooit. En gematigde moslims zien hun kinderen radicaliseren in een mum van tijd. Ben Abbes staat voor een gematigde islam, maar daar waar een godsdienst de politieke touwtjes in handen krijgt, zien we in de meeste landen (door de geschiedenis heen) al snel een radicalisering optreden. Daar waar laïciteit/secularisme staat voor de verdediging van de rechten van de mens, zijn ook de vrijheid van levensbeschouwing en de emancipatie van álle mensen gewaarborgd. Ik kijk uit naar Houellebecqs vervolg op “Soumission”. En ze leefden nog lang en gelukkig?

  Reageer
 • En vooral, in de straten van Gent of Dubai bv, zie jij hoe die zelfde moslims enorm genieten, plukken resultaten vd prestaties en succes(sic!) van de secularisme, de laïciteit, het “atheïstisch materialisme”. Moderne samenleving moet par stappen terug maar zeker niet op die manier van islam.

  Geschreven op door Dubravko S.V. Butina
  Reageer
 • In de ogen van de Moslimbroederschap zijn atheïsten inderaad de grote tegenstander: ze hebben geen doel meer in het leven, zijn lusteloos en ontbreken vooral een zekere levenslust. Christenen, hoewel ze een andere geloofsovertuiging aanhangen, hebben tenminste nog een vorm van zingeving in het leven waar de partij van Ben Abbes zich ook iets bij kan voorstellen.

  Reageer
 • Na twee maal relig. feesten ( paas- en kerstvakantie ) in moderne seculiere, bijna ateistische monarchie Belgie, krijgen wij binnenkort nog twee maal twee wekken (ramadan 2.0) ? Dit IS (bewuste) provocatie van enige echte Atheist in Vlanderen.

  Geschreven op door Dubravko S.V. Butina
  Reageer

Discussieer mee